Κορονοϊός: Πανεπιστημιακός μέλος του ΕΟΔΥ κάνει τεστ έναντι αμοιβής- Η “φάμπρικα” με τα σχολεία της Κρήτης και οι τιμές που ζητά

Χρυσές δουλειές για ορισμένους στην πανδημία! Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης που είναι ταυτόχρονα μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ και συχνά μας ενημερώνει από τηλεοράσεως για τους κινδύνους από την πανδημία, κάνει και τεστ έναντι αμοιβής, αναλαμβάνοντας συμβάσεις και από τον… ΕΟΔΥ! Μάλιστα τώρα και μερικές μέρες, με επιστολή του, αναζητά “πελάτες” στα σχολεία, σε φορείς αλλά και επιχειρήσεις του νησιού.

Ήδη, η αποκάλυψη του Candiadoc προκάλεσε την παρέμβαση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργου Κοντάκη. Δείτε: Παρέμβαση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά τις αποκαλύψεις του Candiadoc για τον καθηγητή και τα εμβόλια

Προφανώς υπάρχει τουλάχιστον θέμα ηθικής τάξης. Πολύ περισσότερο που από τη διαφημιστική επιστολή του που δημοσιεύουμε, υπάρχουν τα προσωπικά του στοιχεία (τηλέφωνα, mail) για επικοινωνία και κλείσιμο ραντεβού.

Κι όταν μάλιστα συχνά πυκνά από τα μέσα ενημέρωσης μάς προειδοποιεί για το τι μπορεί να μας συμβεί και μετά ακολουθεί η διαφημιστική του επιστολή με την πρόταση και τις τιμές για τα τεστ.

Κορωνοϊός: Τι Πρέπει Να Προσέξουμε-Μέλος Του ΕΟΔΥ Στο STAR | Star.gr

Για τα σχολεία, στα οποία προτείνει μαζικά τεστ, από τον περασμένο Μάιο επιχειρηματολογούσε δημόσια υπέρ της λειτουργίας τους!

Ενώ ήταν από εκείνους που δημόσια έλεγαν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης πέτυχαν. Ο ίδιος έχει οριστεί στο ΔΣ του ΕΟΔΥ από τον σημερινό υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια.

Σουρβίνος στον ΣΚΑΪ: Πιθανό τοπικό lockdown σε νησί ή περιοχή με πολλά  κρούσματα | ΣΚΑΪ

Μάλιστα σε διαφημιστική του επιστολή προς τις διευθύνσεις των σχολείων (είναι η ίδια που κυκλοφορεί και προς τις άλλες υπηρεσίες και επιχειρήσεις) διαφημίζει τη συνεργασία του με τον ΕΟΔΥ, όχι ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αλλά για τη διενέργεια τεστ, καθώς και με τις δημόσιες δομές υγείας της Κρήτης αλλά και τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, διεξάγοντας, όπως αναφέρει, περισσότερα από 100.000 τεστ.

Ο καθηγητής Γ. Σουρβίνος στην ΕΡΤ για τη μελέτη COVID-19-GR (video) - ert.gr

Βεβαίως δεν εμφανίζεται ως μεμονωμένος επιστήμονας, αλλά προβάλλοντας τις ιδιότητές του, ανάμεσα στις οποίες είναι και η διεύθυνση του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, εργαστήριο που από τον ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως Εργαστήριο Αναφοράς στην Κρήτη για τον κορονοϊό. Όμως για την επικοινωνία και τα ραντεβού των τεστ δεν υπάρχουν τα στοιχεία του Εργαστηρίου αλλά τα προσωπικά του (σταθερό και κινητό τηλέφωνο και email).

Το “λεπτό” θέμα είναι ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες τιμολογούνται και μάλιστα αρκετά καλά! Στην επιστολή που έχει στείλει στα σχολεία αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και φορείς ώστε να πείσει για μαζικά τεστ, χρησιμοποιώντας μάλιστα, εκτός από την ακαδημαϊκή του ιδιότητα και το λογότυπο του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει τις εξής τιμές για κάθε τεστ:

-Αν πρόκειται για μαζικά τεστ άνω των 50 εργαζομένων / πελατών η τιμή είναι 55 υρώ.

-Αν είναι μεμονωμένα, τότε η τιμή είναι 65 ευρώ.

Όπως αναφέρει, “στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η δειγματοληψία στον χώρο σας”, ενώ προσθέτει ότι τα τεστ γίνονται κάθε μέρα της εβδομάδας, αφού το Εργαστήριο είναι συνέχεια ανοικτό, ακόμα και Κυριακές και αργίες.

Προφανώς το να αναλαμβάνει συμβάσεις από τον ΕΟΔΥ για τεστ είναι ερωτηματικό αν εμπίπτει στα όρια της νομιμότητας, ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι μέλος του ΔΣ. Αλλά σίγουρα προκύπτει τεράστιο ηθικό θέμα όταν ένας καθηγητής χρησιμοποιεί τους ακαδημαϊκούς του τίτλους για επ’ αμοιβή συνεργασίες, όταν τις διαφημίζει με τον τρόπο αυτό.

Κι αν η απάντηση είναι ότι τα έσοδα πάνε στο Εργαστήριο, καλό θα ήταν να μάθουμε πόσα χρήματα εισέπραξε το Εργαστήριο για τα 100.000 τεστ που διαφημίζει ο καθηγητής στις επιστολές που στέλνει και πώς αξιοποιήθηκαν για το Πανεπιστήμιο και το Εργαστήριο.

Διαβάστε τη διαφημιστική επιστολή που στέλνει

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί